Україна отримала від Японії техніку для меліоративних робіт

Джерело:  Delo.ua

В межах міжнародної програми технічної допомоги “Програма екстреного відновлення” та “Невідкладна підтримка аграрного сектору”, яка фінансується урядом Японії, Україна отримала 25 одиниць спеціалізованої техніки відомого у всьому світі виробника Komatsu.

В рамках цього проекту, колісні екскаватори, гусеничні екскаватори, універсальні екскаватори-навантажувачі та бульдозери були передані водогосподарським організаціям.

Передача 15 одиниць цієї техніки для водного господарства Одеської області відбулася 19 березня. Крім Одеської області, японську техніку також отримали організації водного господарства Запорізької та Рівненської областей, де було передано відповідно три та сім одиниць техніки.

Загалом, в рамках проекту підтримки аграрного сектору, уряд Японії надасть понад 90 одиниць сучасної спецтехніки від провідних японських та світових виробників державним водогосподарським організаціям, включаючи екскаватори, трактори, бульдозери, крани, тралі, тягачі, пікапи, косарки та земснаряди.

Ця техніка призначена істотно покращити ефективність виконання ремонтних та доглядових робіт на об’єктах державної меліоративної інфраструктури.

Нагадаємо, 22 березня стало відомо, що Японія передала Україні 230 млн доларів на відновлення сільського господарства. Кошти надійшли в межах проєкту Світового банку “Екстрений проєкт надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE)”.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!