Україна отримала від Японії $90 млн на відновлення сільського господарства

Джерело:  Latifundist.com
Японія

Україна отримала близько $390 млн від Японії в рамках проєктів Світового банку. Вони націлені на соціальний захист та відновлення сільського господарства. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Фінансова допомога Японії у січні складається з грантової частини коштів на суму $89,8 млн в рамках «Екстреного проєкту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України» (ARISE).

Ще $300 млн надано в рамках проєкту «Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності» (INSPIRE).

«Вдячний Світовому банку та Уряду Японії за потужну фінансову підтримку України. Залучені кошти будуть спрямовані для відшкодування видатків держбюджету України на пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги. Надходження такого фінансування є вагомим внеском у забезпечення наших громадян необхідними послугами, що є критично важливими в умовах війни», —сказав міністр фінансів України Сергій Марченко.

Нагадаємо, програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» втричі збільшила грантову підтримку для українських переробних підприємств.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!