Україна може стати найбільшим одержувачем сільгоспдопомоги ЄС в разі вступу

Джерело:  Latifundist
ЕС

В разі приєднання України до Європейського Союзу, вона стане найбільшим одержувачем сільськогосподарської допомоги ЄС. Про це йдеться в дослідженні, що провів Інститут німецької економіки.

У поточному дослідженні Інституту німецької економіки (IW) «Фіскальні аспекти розширення ЄС» оцінюється, що фінансовий вплив повноправного членства України в ЄС на основі поточної багаторічної фінансової рамки (CAP) Співтовариства на 2021-2027 рр. становить приблизно 130-190 млрд євро. Це становитиме 17% загального бюджету, який складає приблизно 1,1 млрд євро.

За оцінками IW, після вступу до ЄС Україна матиме право на сільськогосподарські субсидії в розмірі від 70 до 90 млрд євро, виходячи з МФР на 2021–2027 роки.

При середньому діапазоні 80 млрд євро Україна замінить Францію як поточного найбільшого одержувача допомоги з 65 млрд євро. У рамках політики згуртованості ЄС, спрямованої на підтримку менш розвинених регіонів, Україна, ймовірно, отримає додаткову суму від 50 до 90 млрд євро. До них належать структурні фонди, спрямовані на зміцнення економічної, соціальної та територіальної єдності в Співтоваристві.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!