У Житомирській області продовжується посів зернових та зернобобових культур

Джерело:  Житомирська ОДА
посівна

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОВА, зернові та зернобобові культури в усіх категоріях господарств області станом на 23 травня посіяно  на площі 247,0 тис. га, що складає 78,5% до запланованого.

Відставання посівної кампанії до минулого року зумовлене несприятливими погодними умовами, які складались в кінці березня та в першій, другій декаді квітня, в зв’язку з надмірним перезволоженням верхнього шару ґрунту аграрії не змогли розпочати посів ранніх культур в оптимальні агротехнічні терміни. Тому масовий посів на території Житомирської області в південній частині регіону почався в третій декаді квітня, а в північній в основному в першій декаді травня.

Ранні зернові та зернобобові культури у всіх категоріях господарств області посіяні на площі 64,1 тис. га, або 91,4 % до прогнозу, посів ранніх культур наближається до завершення, зокрема посіяно:

  • яру пшеницю на площі 19,0 тис. га;
  • ярий ячмінь на площі 16,2 тис. га;
  • овес – 27,0 тис. га;

Зокрема завершено посів гороху – 1,4 тис. га, або 135% до запланованого.

  • Серед пізніх зернових культур посіяно:
  • Кукурудзу на зерно на площі 177,8 тис. га.
  • Гречку посіяно на площі 3,9 тис. га.
  • Просо – 1,2 тис. га.

Із технічних культур завершено посів цукрових буряків та ярого ріпаку. Відповідно посіяно 2,1 тис. га ярого ріпаку (100% до прогнозу).

Цукрові буряки посіяно на площі 13,8 тис. га (123,2% до запланованого; +8,4 тис. га на цю дату у минулому році). Площа під цукровими буряками в цьому році зросла майже у 2,5 рази.

Соняшник посіяно на площі 132,8 тис. га. Сою посіяно 160,1 тис. га.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!