У Європі липень 2022 року став одним із найспекотніших в історії

Джерело:  Казах-Зерно
засуха

Європейські метеорологи визнали липень 2022 року одним із найсухіших і найспекотніших на континенті. Про це йдеться у звіті метеорологічної служби Copernicus. Аномальні погодні умови призвели до посухи, що спричинила збитки в агросекторі. З дефіцитом вологи на сільгоспземлях та загрозою загорянь сільгоспугідь зіткнулися фермери в Іспанії, Болгарії, Німеччині, Швейцарії, Франції, Польщі та Нідерландах. В Італії посуху назвали фактором ризику опустелювання чверті території країни, передає «КазахЗерно.kz».

За підрахунками французької аграрної профспілки (FNSEA), через посуху та пожежі площі під кукурудзою, соняшником та кормовими в кількох країнах Євросоюзу знизилися від 45 до 90%. У Франції, Бельгії та Румунії це призведе до скорочення виробництва молока.

У Франції на 40% зберуть менше винограду, в Іспанії недоберуть до 15-20% урожаю оливок, що призведе до зменшення виробництва оливкової олії.

У багатьох аграрних регіонах ЄС очікують до 30-50% менше збирання картоплі, рису, пшениці, бобових культур, цукрових буряків, а також фруктів.

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!