У Єврокомісії визнають, що агросектор стане головною проблемою євроінтеграції України

Джерело:  AgroPortal.ua
ЕС

Стратегічний вибір зроблено — майбутнє України в Євросоюзі, і тому вже зараз ведеться робота над її інтеграцією в єдиний ринок спільноти.

Про це заявив віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс в інтерв’ю УНІАН.

Він зазначив, що ситуація із забороною української агропродукції деякими країнами ЄС — це короткострокове явище, яке виникло внаслідок війни, блокування чорноморських коридорів та порушення торговельних потоків.

«Я не бачу жодних серйозних проблем (для євроінтеграції України. — Ред.) поза сільським господарством, тому що вже зараз ми повністю лібералізували доступ до ринку ЄС для всіх українських товарів, і жодних проблем у будь-якому іншому секторі немає.

Таким чином, єдиний сектор, де дійсно є проблеми, це сільське господарство. І я вважаю, що це вже хороший показник», — сказав  Валдіс Домбровскіс.

Він уточнив, що дискусії щодо майбутньої спільної аграрної політики в ЄС у контексті потенційного вступу України вже ведуться. Такі самі перемовини будуть і щодо інших секторів. Зокрема, до війни діяли запобіжні заходи щодо сталі, які стосувалися й України. Зараз вони до України не застосовуються, тож із металургією не має бути жодних проблем.

«Ми фактично вже працюємо над тим, щоб підтримати Україну в інтеграції у єдиний європейський ринок, і у нас уже є пріоритетний план дій», — підсумував віцепрезидент ЄК.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!