У ЄС заявили, що Україна не зібрала кукурудзу з 2 млн га

Джерело:  AgroPortal.ua
сніг кукурудза

Українські аграрії цього року не змогли зібрати кукурудзу на зерно приблизно на 2 млн га.

Про це повідомив єврокомісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський на закритому засіданні міністрів сільського господарства ЄС у Брюсселі минулого тижня, пише Agrarheute.

За його словами, причиною такої ситуації стали бойові дії, заміновані поля, нестача палива чи працівників. Крім того, високі затрати та атаки росії на українську енергетичну інфраструктуру унеможливлюють сушіння зібраного врожаю.

Уповноважений з питань сільського господарства також зазначив, що наступного року Україна значно знизить урожай. Багато фермерів вагалися щодо сівби озимих через низькі внутрішні ціни, високі транспортні витрати та збитки від війни.

Ще однією проблемою є різке зростання цін на пальне та добрива. Наразі багатьом українським аграріям просто не вистачає необхідних фінансових ресурсів для інвестицій у новий цикл виробництва.

Януш Войцеховський заявив, що ці фактори вплинуть на доступність зерна в усьому світі протягом наступних двох років.

За даними Мінагрополітики України, станом на 16 грудня сільгоспвиробники обмолотили кукурудзу на зерно на площі 2,9 млн га, що складає 70% від плану. Намолочено 18,4 млн т за врожайності 62,7 ц/га.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!