У Раді пропонують удвічі збільшити строки повернення валюти агроекспортерами

Джерело:  AgroPortal.ua
доллар

Строки повернення валютної виручки для агроекспортерів можуть збільшити з 90 до 180 днів.

До такої згоди дійшли учасники наради представників Нацбанку та Кабміну, ініційованої головою Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим, повідомляє асоціація «Український клуб аграрного бізнесу».

Зазначається, що учасники наради підтримали таке рішення, тож було направлено відповідний лист до Кабміну. Для агросектору питання продовження термінів повернення валютної виручки є вкрай важливим, підкреслюють в асоціації.

«Пролонгація термінів повернення валютної виручки до 180 днів, перш за все, полегшить роботу експортерів та зменшить ризики для агровиробників, чия продукція під час експортування може зіткнутися із численною кількістю форс-мажорів, пов’язаних з війною. Оскільки в умовах, які наразі має Україна, спрогнозувати точну кількість днів, скільки збіжжя перебуватиме у дорозі, вкрай складно.

По-друге, збільшення термінів стане перевагою для агрокомпаній, котрі бажають розвивати власну переробку та потребують придбання відповідного обладнання й устаткування. Строк виробництва, доставки та проведення платежів з придбання такого обладнання доволі часто перевищує 90-денний граничний строк. Тож таке рішення однозначно матиме позитивний вплив на агросектор», — наголошує генеральний директор УКАБ Олег Хоменко.

Асоціація висловила подяку Данилу Гетманцеву за підняття нагального питання, а також учасникам наради за підтримку ініціативи.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!