У Польщі імпортер ріпаку та пшениці з України отримав штраф у 1,5 млн злотих

Джерело:  Latifundist.com
мікс микс

Інспекція з питань сільського господарства та якості харчових продуктів Польщі наклала рекордний штраф у розмірі 1,5 млн злотих (€350 тис.) на імпортера, який поставив з України технічний ріпак та фуражну пшеницю, а потім змінив їх цільове використання на продовольче.

Про це повідомляє польське видання farmer.

«У зв’язку з останніми подіями, страйками на кордоні, розмовами з фермерами, які вказували на відсутність контролю, сьогодні ми хочемо розповісти вам, що нам вдалося зробити за останні місяці. Адже для нас надзвичайно важливо, щоб продукти, які завозять до Польщі, відповідали стандартам якості», — повідомив під час пресконференції 4 квітня заступник міністра сільського господарства Польщі Стефан Краєвський.

Краєвський наголосив, що завдяки посиленій роботі інспекції на суб’єкта імпорту ріпаку та пшениці з України накладено найвищий в історії штраф — понад 1,5 млн злотих. Ця сума також має превентивний характер, щоб в майбутньому запобігти недобросовісній комерційній діяльності.

За його словами, підприємство завезло 3,9 тис. т технічного ріпаку з України, а потім продало його в Польщі у якості продовольчого. Цей же імпортер поставив 7,7 тис. т фуражної пшениці, яка була розміщена на польському ринку у якості пшениці для продовольчого споживання.

25 березня Торговельна інспекція з питань якості сільськогосподарської та харчової продукції IJHARS винесла рішення накласти на імпортера штраф. Деталі, де саме використовувалася ця сировина, в інспекції відмовилися повідомити. Відомо тільки, що імпорт відбувався у 2022 році.

«Ми також проводимо перевірки на інших заводах, тому я б не хотіла обговорювати окремі питання. Що стосується надання назви цієї компанії, то, на жаль, ми не можемо це зробити, оскільки рішення не є остаточним», — сказала Агнешка Яросінська, інспектор з питань якості сільськогосподарської та харчової продукції Люблінського воєводства.

Нагадаємо, Україна у квітні-травні має відправити через Польщу близько 450 тис. т законтрактованого зерна.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!