У НІБУЛОНІ розповіли наскільки зросли ціни на сушіння зерна на їхніх елеваторах

Джерело:  Elevatorist.com
Нибулон

На елеваторах ТОВ СП «НІБУЛОН» для сушіння зерна використовується виключно газ. У компанії зазначили, що на сьогодні ринкова ціна на газ на 55-65% вища ніж влітку, та на 35-45% вища ніж у жовтні минулого року.

Про це представники компанії розповіли Elevatorist.com.

На елеваторах «НІБУЛОН» планують надавати послуги стороннім поклажодавцям, за кожним зерновим складом уже закріплений плановий обсяг зерна, яке приймуть від клієнтів. При цьому вартість сушіння зерна зросла.

«Станом на вересень 2022 року ціни на послуги сушіння зернових складають 142,2 грн/т/%, на послуги сушіння олійних — 155,1 грн/т/%. Залежно від коливань ціни на газ компанія буде приймати рішення про зміну тарифу на жовтень. Минулого року у жовтні вартість послуги сушіння становила близько 80 грн/т/% для зернових культур, та 90 грн/т/% — для олійних культур», — повідомили «НІБУЛОНІ».

У компанії зазначили, що перехід на альтернативне паливо раніше був неефективним через відсутність державної підтримки та спеціальних державних програм. Зараз проводять моніторинг доцільності переходу на скраплений газ та на пелетне паливо.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!