У Мінагрополітики не бачать підстав для критичного зростання вартості продуктів

Джерело:  РБК-Україна
продукты питания

На харчові продукти, які мають істотну соціальну значущість, – цукор, крупи, борошно, соняшникова олія – здійснюється регулювання цін. Тож наразі підстав для критичного зростання вартості продуктів у масштабах країни немає.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького.

“Десь може виникнути тимчасовий дефіцит через бомбардування чи зрив логістичних ланцюгів, але в цілому передумов немає”, – сказав він.

Також, за словами Висоцького, наразі майже в усіх областях України триває посівна – засіяно понад 1,5 млн га. А враховуючи те, що історично ми 70% продукції експортували, все рівно потрібно активно працювати над експортом, оскільки Україна фізично не зможе всю цю продукцію спожити на внутрішньому ринку.

“До війни експорт аграрної продукції становив 40% від усього експорту нашої держави. Зараз, з огляду на значне скорочення галузі, експорт аграрної продукції може збільшитися навіть до 70%. Тому це буде один із основних китів підтримки економіки. Аграрії зроблять все, щоб ці очікування реалізувати і допомогти українській економіці”, – акцентував Тарас Висоцький.

Він наголосив, що запасів продовольства чи кормів для безперебійного виготовлення продовольства достатньо – у середньому їх є на два роки, а за деякими позиціями значно більше.

“Ми надіємося на якнайшвидшу перемогу, але за необхідності можемо тримати продовольчу оборону довгостроково. І це без урахування нового врожаю, який уже потенційно можна буде цього літа збирати”, – сказав він.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!