У Казахстані з 10 вересня знімають обмеження на вивіз зерна та борошна

На черговому засіданні Міжвідомчої комісії з питань зовнішньоторговельної політики та участі у міжнародних економічних організаціях (МВК), що відбулася 31 серпня 2022 року під головуванням в.о. заступника Прем’єр-міністра Республіки Казахстан – міністра торгівлі та інтеграції Серіка Жумангаріна, прийняті рішення щодо зняття обмежень на вивіз зерна та борошна та встановлення квоти на вивіз великої та дрібної рогатої худоби, передає прес-служба Прем’єр-міністра.

За даними Міністерства сільського господарства, озвученим на засіданні МВК, у Казахстані очікується добрий урожай зернових. Цього року планується зібрати понад 13 млн. тонн пшениці, що перевищує торішній урожай на 12%. Для внутрішнього споживання потрібно близько 6,5 млн. тонн.

За підсумками всебічного обговорення доцільності зняття кількісних обмежень (квот) на вивезення пшениці та меслину, борошна пшеничного з представниками зацікавлених держорганів, НВП РК «Атамекен», Зернової спілки, Спілки зернопереробників, керівником національного агроруху «Шо даних Мінсільгоспу було вирішено зняти обмеження на вивіз зерна та борошна з 10 вересня 2022 року.

Нагадаємо, що це обмеження було введено наказом Міністерства сільського господарства з 8 липня по 30 вересня 2022 року.

Міністерству сільського господарства доручено вести моніторинг вивезення зерна та опрацювати питання щодо подальшого регулювання експорту зерна та борошна.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!