Треба готуватися зберігати кукурудзу та соняшник в полі — думка

Джерело:  Kurkul.com
снег

В Україні виникнуть проблеми зі зберіганням врожаю пізніх зернових і олійних, тому директор Спілки «Борошномели України» Родіон Рибчинський вважає, що треба переймати досвід Казахстану, де соняшник залишають зимувати в полі.

Про це пише Kurkul.com в матеріалі «Битва за зерно: замітки про сучасний експорт та зберігання українського збіжжя».

«Елеваторів і складів не вистачатиме. Тому зараз треба обговорювати такі нетрадиційні для нас методи, як зберігання кукурудзи в полі. Тобто щоб вона простояла зиму, або казахстанський досвід як зберегти соняшник в полі, який теж, буває, зимує там в полі. Скоріш за все ці культури просто фізично не буде куди покласти. Про це треба говорити в першу чергу», — звернув увагу Родіон Рибчинський.

Він каже, що агрономи господарств вже сьогодні мають про це думати та вибирати таку агрохімію, яка забезпечить водно-азотний склад підживлення, щоб культури простояли з більш-менш нормальними втратами.

Якщо зимівля кукурудзи в полі не викликає здивування, то про такий досвід із соняшником потрібно дізнаватися детальніше.

«Потрібно запитати в агрономів казахстанських компаній, які цей досвід мають. Я розумію, що там і кліматичні умови трохи інші, але все-таки, це вихід для тих компаній, які просто фізично не встигнуть купити рукави чи інші пристосування для зберігання зерна і насіння», — запропонував Родіон Рибчинський.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!