Темпи сівби пшениці в Індії випереджають минулорічні

Джерело:  Зерно Он-Лайн
сев

За даними міністерства сільського господарства Індії, з початку посівної кампанії індійські фермери засіяли пшеницею 4,5 млн га, що на 9,7% більше, ніж роком раніше. Про це повідомляє агентство Reuters.

У Індії пшениця, зазвичай, виробляється у північних штатах: Пенджаб, Харьяна, Уттар-Прадеш і штаті Мадхья-Прадеш, що у центрі країни.

Пізні дощі у жовтні та листопаді підвищили рівень вологості ґрунту та допомогли фермерам збільшити площі під пшеницею, основну озиму культуру.

В Індії вирощується лише один урожай пшениці на рік. Сівба проходить у жовтні-листопаді, а збирання врожаю починається у березні.

У травні 2022 р. Індія, другий найбільший виробник пшениці у світі, була змушена заборонити експорт цієї культури, після того як врожайність виявилася значно нижчою за прогнози через сильну спеку.

Незважаючи на заборону вивезення пшениці, ціни на неї злетіли до рекордного рівня, що спонукало уряд вжити інших заходів для зниження цін, таких як випуск державних резервів на вільний ринок і скасування 40% імпортного мита.

Міністерство сільського господарства Індії також опублікувало дані про перебіг севарапсу, основної озимої олійної культури. Раптом засіяно 5,5 млн. га, що на 0,7 млн. га більше ніж рік тому.

Збільшення виробництва ріпаку допоможе Індії, найбільшому у світі імпортеру рослинної олії, скоротить закупівлю харчових олій у Малайзії, Індонезії, Бразилії, Аргентині, Росії та Україні.

Минулого фінансового року, що закінчився 31 березня 2022 р., Індія витратила рекордні 18,99 млрд доларів на імпорт олії, що змусило прем’єр-міністра Нарендру Моди висловити стурбованість з приводу зростання витрат на закупівлю імпортних олій.

В рамках зусиль щодо зниження залежності влада видала дозвіл на розробку власних генетично модифікованих сортів гірчиці.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!