Сильний дощ затопив найкращу пшеничну провінцію Китаю напередодні збирання врожаю

Сильний дощ затопив пшеничні поля в центральній китайській провінції Хенань, всього за кілька днів до збору врожаю, підвищивши ціни та викликавши занепокоєння щодо якості цьогорічного врожаю в найбільшому світовому споживачі зерна, повідомляє Сhannelnewsasia.

Очікується, що в цьому році в Китаї зберуть значний урожай, причому офіційні особи оцінюють урожай принаймні таким же, як минулорічний.

Хороші перспективи та сплеск імпорту в останні місяці спричинили тиск на ціни в останні тижні до річного мінімуму, залучаючи попит з боку виробників кормів для тварин, які змінюють кукурудзу на дешевшу пшеницю.

Однак відео, опубліковані на китайській платформі Douyin, показали воду, що лежить на полях навколо міста Чжумадянь, і почорнілі зерна пшениці, що є ознакою фітофторозу.

Дощ певною мірою підтримує ціни, сказала Роза Ван, аналітик шанхайської компанії JC Intelligence, хоча повний вплив не буде очевидним, доки дощ не закінчиться.

Ціна на пшеницю в столиці провінції Хенань Чженчжоу минулого тижня зросла на 2% до 2740 юанів ($396,41) за тонну в п’ятницю.

За даними метеорологічного управління Китаю, на ці вихідні в західній провінції Хенань прогнозується більше дощів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!