Стан посівів залишається хорошим в більшості країн Європи

стан посівів

Нещодавно оприлюднені звіти про врожай показують, що стан посівів залишається хорошим в більшості країн Європи. Але це контрастує з поганими перспективами в Іспанії, Португалії та деяких частинах Північної Африки. Стан посівів також продовжує контрастувати в США, повідомляє Аhdb.org.uk.

В Іспанії, Португалії, Алжирі, Марокко та Тунісі збір врожаю вже йде або скоро почнеться. Незабаром ми отримаємо повне підтвердження врожайності, але очікування низькі (Комісія ЄС) і означатимуть високі потреби в імпорті в сезоні 2023/24.

Проте в більшості інших регіонів Європи, включно з основними країнами-експортерами, все ще є хороший потенціал урожаю. Велика кількість опадів у великих частинах Європи уповільнила весняний посів, але означає хорошу вологість для вирощування сільськогосподарських культур. Тим часом хороша вологість ґрунту компенсує кількість опадів, яка перевищує норму в країнах Балтії.

Прогнози врожайності кукурудзи та соняшнику були знижені, частково через затримки посіву через холодну/вологу погоду. Але ці прогнози залишаються вищими за середні значення за п’ять років. Урожайність ярого ячменю впала на 0,14 т/га до 3,90 т/га, що ще нижче середнього показника за 5 років у 4,19 т/га.

У США є ознаки того, що посіви озимої пшениці стабілізуються. Співвідношення оцінок «добре/відмінно» дещо зросло (на 2 відсоткові пункти) щотижня до 31% станом на 21 травня (USDA), але все ще дуже низько. Тим часом посів кукурудзи та сої йде добре, і цього тижня загалом очікується більш сприятлива погода.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!