Соєві боби з постачанням у травні зросли на 0,8%

Джерело:  Oilworld
доллар

Соєві боби з постачанням у травні зросли на 0,8% до $11,83 1/4 за бушель.

Пшениця з постачанням у травні зросла на 2% до $5,56 1/4 за бушель на торговій біржі Чикаго в середу, при цьому експортні ціни на російську пшеницю демонструють ознаки відновлення на тлі покриття дефіциту трейдерами.

Травневі ціни на кукурудзу впали на 1,4% до $4,32 1/2 за бушель.

Ціни на сою в середині тижня в основному працюють з підвищенням, хоча ціна на шрот протягом ранкової сесії поки що варіюється в межах 20 центів від UNCH. Цього року Індія імпортувала більше соняшника та соєвої олії через вищі ціни на пальмову олію.

StoneX знизила оцінку виробництва сої в Бразилії через зниження врожайності в MGDS, Сан-Паулу та Парані. Нову оцінку видобутку встановлено на рівні 150,8 млн тонн.

Обсяг виробництва сої в США за лютий дещо розчарував і склав 194 мільйони бушелів, коли Міністерство сільського господарства США опублікувало офіційні дані щодо жирів та олій у понеділок вдень. Запаси соєвої олії наприкінці лютого впали на 9%, порівняно з лютим 2023 року.

Експортні ціни на російську пшеницю зросли після спаду, що призвело до зростання ф’ючерсів на пшеницю. “Важко бути ведмежим залежно від сезону і для російських фірм на ринку FOB”, – йдеться у повідомленні AgResource. Інші аналітики зазначили, що хоча нещодавній звіт про прогрес урожаю показав набагато кращий стан врожаю озимої пшениці, ніж минулого року, прогнози, зроблені на початку вегетаційного періоду, зазвичай не точні.

Зростання цін на сиру нафту призводить до зростання цін на сировину, що використовується для відновлюваних видів палива, таких як етанол.

“Ведмежі” фундаментальні фактори зерна зберігаються, каже Метт Зеллер зі StoneX у замітці. Що стосується кукурудзи, ринок ставить питання, чи збережеться нещодавній прогноз Міністерства сільського господарства США щодо скорочення посівних площ, тоді як для інших зернових питання полягає в тому, скільки акрів кукурудзи, якщо такі є, будуть передані під пшеницю або соєві боби.

На думку аналітиків, опитаних The Wall Street Journal, експортні продажі американської сої та супутніх продуктів можуть зрости цього тижня. Нижня межа оцінок приблизно відповідає рівню продажів цих товарів минулого тижня, тоді як верхня межа демонструє явну тенденцію до зростання: продаж сої досягає 700 000 метричних тонн, продаж соєвого шроту – можливо, 400 000 тонн, а продаж соєвої олії – так само високі. як 10000 тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!