Сівба на Хмельниччині та Рівненщині фінішує: залишились соя та гречка

Джерело:  AgroPortal.ua
посівна

Сільгоспвиробники Хмельницької та Рівненської областей засіяли ярими культурами 95% запланованих цього року посівних площ.

Про це повідомляють департаменти агропромислового розвитку Хмельницької та Рівненської ОВА.

Так, на Хмельниччині станом на 25 травня поточного року повністю завершено сівбу ранніх ярих зернових культур, цукрового буряку та соняшнику. На площі понад 200 тис/ га завершено сівбу кукурудзи на зерно. Водночас продовжується посів таких пізніх культур як соя та гречка. Польові роботи проведені на площі 805 тис. га, що становить 95% до прогнозу посіву.

Відповідно до оперативної звітності всього наразі вже посіяно: ярої пшениці — 15 тис. га; ярого ячменю — 52 тис. га; гороху — 2,3 тис. га; вівса — 2,8 тис. га; кукурудзи — 213 тис. га; проса — 0,3 тис. га; інших зернових та зернобобових — 7,5 тис. га.

Наближається до завершення сівба пізніх культур: сої — 165 тис. га (або 87% до прогнозу); гречки — 8,8 тис. га (71%).

Також весняна посівна кампанія вийшла на фінішну пряму у Рівненській області, де посіяно 413 тис. га ярих культур, або 95% до прогнозу.

«Завершено посів ярих зернових культур: гороху, ярого ячменю, ярої пшениці, вівса, кукурудзи на зерно та інших зернобобових. Закінчили посів цукрових буряків, ярого ріпака, гірчиці, соняшнику. Триває посів сої — 93%. Продовжується посів гречки — 58%», — додали в ОВА.

В індивідуальних господарствах населення завершено посадку картоплі. Проводиться посів і посадка овочевих культур: капусти, помідорів, перцю, баклажанів, окремих зелених культур.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!