SACURA для Італії. З найбільшого порту України вийшло перше з початку війни судно із зерном

Джерело:  NV.ua

Вперше з початку повномасштабної війни з Росією 8 серпня з порту Південний вийшло судно з українським зерном — балкером SACURA. Про це йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

«Під час реалізації „зернової ініціативи“ сьогодні вранці з порту Південний вийшло перше з 24 лютого судно з українським продовольством — балкер SACURA прямує до Італії», — йдеться у повідомленні міністерства.

Судно об’єдналося у караван із балкером ARIZONA, який вийшов із порту Чорноморськ до Нідерландів. На борту обох суден 60 тис. тонн агропродукції.

«Сьогодні до реалізації Ініціативи повноцінно залучено найбільший український порт — Південний. Таким чином всі порти Великої Одеси задіяні для експорту агропродукції», — зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він додав, що протягом двох тижнів Україна планує вийти на обсяг перевалки 3-5 суден на добу.

Перше судно з розблокованим українським зерном вирушило 1 серпня з Одеського порту до ліванського порту Тріполі. На борту суховантажного судна Razoni, який рухався коридором безпеки, 26 тисяч тонн української кукурудзи. Увечері 2 серпня Razoni прибув до Стамбула. Після перевірки судна інспекційною групою 3 серпня воно продовжило свій шлях до порту Тріполі.

5 серпня з портів Одеської області вийшов перший караван суден із українською кукурудзою.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!