Ринок молочних продуктів у Польщі становить понад 20 мільярдів злотих. Сегмент вершків динамічно зростає

Джерело:  ІНФАГРО
молочні

“Частка категорії молочних продуктів зростає на кілька відсотків з року в рік”, – зазначила в інтерв’ю Forum Dairy Йоанна Колодинська, директор з маркетингу Polmlek Group.

– Ринок молочних продуктів у Польщі вже становить понад 20 мільярдів злотих, тобто близько 16% всього ринку FMCG.  У свою чергу, 15% ринку молочної продукції формує категорія вершків.  Ми також спостерігаємо зростання продажів продукції з тривалим терміном придатності, що зумовлено турбулентністю ринку.

  – Першим вплинула на зміну споживчої поведінки, звичайно, пандемія, потім початок війни в Україні і, як наслідок, побоювання світової кризи, примара голоду та шалена інфляція.  У 2021 році ринок УВТ вершків у Польщі зафіксував зростання на 4,1% порівняно з 2020 роком. Проте найбільше зростання, аж на 13,5%, відбулося у 2020 році порівняно з 2019 роком. Загалом у 2021 році без розбивки на вміст жиру, в Польщі було продано майже 28 мільйонів літрів вершків (Nielsen).

  – Поляки найчастіше обирають ємність 500 мл, потім 250 мл.  Якщо брати до уваги варіанти жирності, то найчастіше обирають вершки 30%, які разом із вершками 36% складають 62% продажів у категорії.  Одним словом, поляки люблять десерти зі збитими вершками.  18% вершків – це 24% споживчого вибору.  На останньому місці 12% вершки, які добре поєднуються з кавою, а також із салатами, салатом з огірків, кулінарією, – повідомила Йоанна Колодинська.

  – УВТ-вершки мають тривалий термін зберігання завдяки виробничому процесу, під час якого вони нагріваються до температури прибл.  140 ° C протягом дуже короткого часу (4 секунди).  Завдяки стерилізації знищуються мікроорганізми, присутні в сирому молоці.  УВТ-вершки, крім тривалого терміну зберігання, мають й інші переваги.  Вони мають стабільну консистенцію, зберігають смак, добре збиваються маючи високу жирність, а при додаванні в гарячі страви не розварюються.  Зручні картонні коробки з кришками дозволяють багаторазово відкривати та закривати упаковку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!