Рукави врятували урожай господарства з Хмельниччини

Джерело:  AgroTimes
рукави

Фермерське господарство «Агро-Вікторія 2022» (Хмельниччина) восени минулого року завезло своє зерно на склад для спільного зберігання. Проте через дощову і сиру осінь та теплу зиму зерно вже в грудні стало місцями перегріватись і без належної вентиляції з’явилася загроза втратити значну частину урожаю. Врятувати ситуацію вдалося завдяки перенесенню зерна у полімерні рукави.

Про це йдеться у повідомленні Програми USAID АГРО.

Так, потрібно було пересушити майже 1400 тон сої, але іншого приміщення для її зберігання не було. Завдяки Ініціативі USAID на підтримку стійкості агросектору AGRI-Україна, у господарства з’явилася можливість перенести зерно для зберігання в полімерні рукави. Дотримуючись рекомендацій із пакування рукавів, які надавав спеціаліст Co-op Union «Gospodar»/Об’єднання Кооперативів «Господар» – субгрантер Програми USAID АГРО, висушену сою фермери запакували в рукави і реалізували наприкінці січня 2023, практично на піку цін. «Керівництво фермерського господарства вдячне експертам за те, що їх не лише теоретично познайомили з технологією зберігання зерна в рукавах, а й дозволили на практиці переконатися в ефективності нової для них технології. А також за самі рукави, що дали можливість зберегти врожай та вигідно продати його, щоб підготуватися до весняної посівної та продовжити роботу попри складні часи», – йдеться у повідомленні. Щоби допомогти аграріям зберегти урожай та дохід, незважаючи на обмеження експорту і проблеми з логістикою,

Програма USAID АГРО закупила і передала фермерам майже 8000 рукавів, об’ємом зберігання до 1.5 млн тонн зерна, техніку для пакування в рукави (29 зернопакувальних машин та 30 бункерів-перевантажувачів) та 36 безкаркасних сховищ для зберігання зерна. Цим обладнанням зможуть скористатися майже дві тисячі фермерів. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фермери Чернігівщини отримали комплекти техніки українського виробництва.

Раніше у Мінагро розповіли, яку інформацію потрібно вказати для отримання рукавів через ДАР. Також ми писали, що аграріям нададуть за програмою ФАО 30 тис. зернових рукавів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!