Псевдокерівникам Запорізької зернової компанії, які вивозили до РФ український урожай, повідомлено про підозру

Джерело:  Цензор.НЕТ
зерно поггрузка

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру громадянину України та двом громадянам РФ в організації діяльності зернової компанії та постачанні до держави-агресора викраденого українського урожаю. Про це повідомляє в телеграм-каналі Офіс Генпрокурора

 За даними слідства, громадянин РФ очолив так зване державне унітарне підприємство “Державний зерновий оператор”, де зберігалося понад 42 тисячі тонн зерна. Разом зі своїм так званим заступником – теж громадянином РФ та місцевим колаборантом вони організували захоплення елеваторів, конфіскували продукцію, а також скуповували у населення зерно за заниженими цінами. В подальшому ця сільськогосподарська продукція транспортувалася до тимчасово окупованої території Криму, а також поставлялася покупцям на території РФ – ТОВ “Кубань-Форвард” і ТОВ “Компания “Апрель” (м.Краснодар).

 Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СБУ за оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансування тероризму СБУ. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!