Пряма шкода агроактивам через війну оцінена в $6,4 млрд – ФАО

Джерело:  AgroPortal.ua 
танк

Потенційна пряма шкода сільськогосподарським активам спочатку війни може бути оцінена в $6,4 млрд (включає зруйновану іригаційну інфраструктуру, сховища, техніку та інше сільськогосподарське обладнання, портову інфраструктуру, теплиці, польові культури, тваринництво та переробні підприємства).

Додаткові очікувані економічні втрати від війни у 2022 році оцінюються приблизно в $22 мільярди. Про це йдеться у звіті ФАО.

Партнери ФАО з міжнародних фінансових установ (Світовий банк, ЄБРР) уже пообіцяли $3 та $2 мільярди відповідно на відновлення в Україні. Однак очевидно, що фактичне відновлення та потреби в інвестиціях будуть набагато вищими лише в сільському господарстві та агропродовольчій промисловості.

«Будь-які сільськогосподарські інвестиції/плани відновлення мають бути частиною національної стратегії відновлення та повинні базуватися на базовій лінії перед катастрофою, оцінці збитків і збитків з подальшою оцінкою потреб у відновленні.

Орієнтовні пріоритетні сфери, які будуть охоплені планом відновлення та інвестицій в українське сільське господарство, ймовірно, включатимуть підтримку сільських домогосподарств та продовольчу безпеку, ліквідність та доступ до фінансів, розмінування, постачання найважливіших ресурсів, виробництво насіння та тваринництво, компенсацію за втрачені активи. та інші сфери безпосередніх і довгострокових потреб розвитку», — йдеться у звіті.

Збиток, завданий війною державі не має аналогів з часів Другої світової війни. Поточна шкода інфраструктурі оцінюється в діапазоні $68-199 мільярдів, а економіка, як очікується, скоротиться на 40% у 2022 році.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!