Програма Першого Українського зернового саміту: яке майбутнє зернового ринку?

саммит

В роботі Першого Зернового Саміту, який відбудеться 22.02.2022 в Києві, візьмуть участь міністри, керівники відомств та компаній-лідерів зернового ринку для того, щоби разом з учасниками Зернового Саміту осмислити виклики та сформувати майбутнє розвитку зернової галузі України на найближчу перспективу.

Модератором заходу та інтерв’юером буде Президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов. Саміт проходитиме в незвичному форматі, адже з кожним спікером модератор проведе публічне інтерв’ю за участю самих учасників саміту. Також буде проведена стратегічна дискусія перших осіб найбільших зернових компаній в Україні. Формат Українського Зернового Саміту дасть змогу учасникам не тільки почути думки лідерів зернового ринку, які задають вектор розвитку галузі, але й долучитись до формування майбутнього галузі.

Зокрема, в рамках Зернового Саміту планується діалог з Першим віце-прем’єр-міністром та міністром економіки України Юлією Свириденко про зернову галузь як драйвер економіки України. Також міністром аграрної політики та продовольства Романом Лещенком відбудеться діалог про Наступний крок розвитку аграрної галузі України, а із головою Міжнародної зернової ради (IGC) та заступником міністра економіки Тарасом Качкою поговоримо і подискутуємо про світові тенденції розвитку торгівлі зерном.

Своїм досвідом з учасниками Зернового Саміту в реалізації концепції «З лану до столу» поділиться Герой України, Генеральний директор СП «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський.

Під час Стратегічної сесії погляд зерновиків на аграрну галузь України представлятимуть та дискутуватимуть із учасниками Генеральний директор «АДМ ЮКРЕЙН» Ірина Присяжнюк, Генеральний директор «ЛУЇ ДРЕЙФУС КОМПАНІ Україна» Олександр Карпенко, Генеральний директор компанії «Кернел» Євген Осипов та  Генеральний директор «КОФКО АГРІ РЕСОРСІЗ Україна Володимир Осадчук.

Про роль держави в зерновій галузі вестимемо діалог з Головою Держпродспоживслужби Владиславою Магалецькою про фітосанітарні виклики України, а з Головою Бюро економічної безпеки Вадимом Мельником спілкуватимемося про нову фіскальну політику України.

Про логістику на Зерновому саміті плануємо подискутувати з Головою Правління АТ «Укрзалізниця» Олександром Камишіним, зокрема про майбутнє залізниці та виклики для зерновиків, а з очільником Адміністрації морських портів України Олександром Голодницьким про порти як зернові ворота України.

Українська зернова асоціація запрошує виробників та постачальників зерна, трейдерів та експортерів, представників логістичних та сюрвеєрських компаній, банківські установи та фінансові компанії, виробників та постачальників сільськогосподарської техніки та обладнання та інші компанії, які працюють в зерновій галузі долучитися до Українського зернового саміту та разом формувати майбутнє зернової галузі України.

Деталі про Український Зерновий Саміт, програму та реєстрація за посиланням: www.summit.uga.ua.

Питання участі та партнерства: Людмила Каплун, inbox@uga.ua

Питання медіа-партнерства та акредитація: Тарас Микитин, tmykytyn@uga.ua

Довідково

Українська Зернова Асоціація (УЗА) – це об’єднання виробників, переробників та найбільших експортерів зерна, які щорічно експортують близько 90% української зернової продукції. У 2020 році Україна експортувала зернових на суму $9,4 млрд.

Основною метою діяльності УЗА є сприяння формуванню та розвитку загальнонаціонального ринку зерна в Україні, а також, створення необхідних організаційних, економічних, правових та соціальних умов в інтересах розвитку бізнесових структур ринку зерна в Україні.

 

УЗА

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!