Прогнози на високу ціну черешні в Україні не справдилися

Джерело:  AgroTimes
черешня

Через черги на кордоні «Уманська фруктова компанія» цьогоріч відмовилася від експорту. А на внутрішньому ринку прогнози на високу ціну черешні не справдилися через низьку купівельну спроможність українців та значну кількість продукції з Молдови.

Про це повідомляють в прес-службі компанії.

«Уманська фруктова компанія» завершило сезон збору черешень. Цьогоріч урожай склав 116 тонн ягід.

«Більшу частину було реалізовано через мережі супермаркетів. Якість черешні цього року була набагато кращою, ніж минулого, проте розмір самої ягоди ми очікували більший. Через спеку, черешня достигала швидко і не встигала набирати необхідний розмір. Так, середній розмір черешні цьогорічного збору різних сортів склав 28-30 та 30-32 мм. Варто додати, що пізній сорт дав певний відсоток якісної черешні розміром 32-34 мм», – розповідає керівник проєкту Оксана Гордій.

Реалізація цього року була непростою.

«По-перше, не було весняних приморозків, тому черешня вродила, як кажуть, у «кожної бабусі». Пропозиція була велика. По-друге, експортувати черешню було складно, бо на кордоні машини стояли по кілька діб. Тому увесь урожай залишився в Україні», – підкреслила вона.

Оксана Гордій каже, що весняні прогнози на високу ціну черешні в Україні через  відсутність мелітопольської не справдились.

«На загальну ціну тисли кілька факторів – як низька купівельна спроможність українців, так  і велика кількість імпортованої з сусідньої Молдови черешні. На ціну саме нашої черешні додатково вплинули ще два фактори. По-перше, через спеку черешня швидко достигала і наші середньопізні сорти були у продажу раніше, ніж минулого сезону, і потрапили на ринок в низьку ціну. Тоді як у минулі роки ми з нею стартували, коли черешня в Україні майже закінчилася. Окрім того, деякі господарства притримали черешню в холодильниках в очікуванні підвищення ціни і створили додаткову конкуренцію на пізні сорти черешні, – каже вона.  – На тлі отримання більшого врожаю, реалізація залишилась на рівні минулого року. Але, враховуючи загальну ситуацію в Україні, ми повинні дякувати за отриманий результат».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!