Прогноз виробництва пшениці в Австралії на 2022-2023 роки – рекордні 36,6 млн тонн

Австралійське бюро економіки та науки про сільське господарство та ресурси підвищило свій прогноз виробництва пшениці в Австралії на 2022-23 маркетинговий рік (жовтень-вересень) до рекордних 36,6 млн тонн, порівняно з 32,2 млн тонн у попередній оцінці. Згідно з даними, видобуток трохи перевищує прогнозовані 36,4 млн тонн на 2021-22 МР.

Очікується, що врожай пшениці буде найбільшим у Західній Австралії, за яким слідує Новий Південний Уельс, повідомляє ABARES. У Західній Австралії виробництво пшениці, за оцінками, сягне 13 млн тонн, порівняно з 11 млн тонн, які спостерігалися у вересневому оновленні. У Новому Південному Уельсі, однак, виробництво було зменшено до 9,1 млн тонн проти 10,2 млн тонн, які спостерігалися раніше.

Хоча очікується великий урожай, погляди на ринкову частку Австралії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні розділилися, і Україна відновила експорт. Незважаючи на те, що країна демонструє оперативні поставки лише у вересні-жовтні, і ринок загалом добре охоплений у ці місяці, деякі покупці чекають черги на пропозиції щодо поставок, починаючи з січня, перш ніж розміщувати замовлення.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!