Продовження зернової угоди на 60 днів може зупинити закупки українського зерна

Джерело:  Latifundist.com
зерно

росія заявила, що готова продовжити дію «зернової угоди» лише на 60 днів. Для українського зернового ринку це означає повторення поточної ситуації вже через місяць. Тобто учасники ринку знову зіткнуться з неможливістю планування своєї діяльності та призупинять закупки.

Про це повідомили аналітики Barva Invest у своєму Telegram-каналі.

Котирування пшениці зросли на фоні чергової хвилі побоювань щодо стану посівів у США та неоднозначних новин щодо продовження «зернової угоди». Активність на українському ринку залишається дуже обмеженою.

Ціни на пшеницю станом на 14 березня на світових біржах склали:

  • травневий контракт пшениці на Чикаго (ZWK3) — 6.84 $/бу (+0.5 $/бу),
  • травневий контракт пшениці на Euronext (EBMK3) — 267.0 €/т (+5.25 €/т),
  • травневий контракт пшениці Black Sea (BWFK3) — 289.75 $/т (+1.5 $/т),
  • DAP порти (11,5%) — 205 $/т,
  • DAP Izov (11,5%) — 195-200 $/т.

«Стан посівів пшениці в штаті Канзас, ключовому регіоні вирощування в США залишився без змін — 17% у хорошому та відмінному стані. В штаті Оклахома стан посівів погіршився з 39% до 30% у хорошому та відмінному стані. Оцінка площ пшениці в США що знаходяться у стані посухи зросла з 54% до 55%», — повідомляють аналітики.

Нагадаємо, український бізнес закликав Організацію Об’єднаних Націй і Туреччину забезпечити вільне торговельне судноплавство в Чорному морі та продовжити «зернову угоду» ще на рік, а також включити до неї Миколаївський порт.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!