Прем’єр-міністр України оцінив хід проведення посівної

Джерело:  Latifundist
сев

Завдяки злагодженій роботі аграріїв та держави Україна доволі успішно проходить цю найважчу в історії України посівну кампанію.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє пресслужба КМУ.

Прем’єр-міністр акцентує, що станом 9 травня різними сільгоспкультурами вже засіяно 8,6 млн га, що лише на 24% менше від минулорічних показників. Аграрії отримали понад 20 млрд грн пільгових кредитів за різними державними програмами.

«Ми допомогли з насінням, пальним, добривами. Все це для того, аби галузь не зупинялася та працювала на відновлення української економіки. У березні багато хто говорив, що проведення посівної стане одним із найбільших викликів для держави на економічному фронті. Підбиваючи проміжні підсумки, можемо сказати, що ми з цим завданням впоралися всі разом. Дякую всім дотичним за цю роботу‎», — зауважив Денис Шмигаль. ‎

Водночас за словами прем’єр-міністра, потрібно розуміти, що в наших нинішніх умовах посіяти врожай — це половина роботи. Його також потрібно зібрати та експортувати.

«‎Домовляємося з іншими країнами про розширення наших експортних можливостей через їхні порти. Збільшуємо пропускну здатність нашого західного кордону, покращуємо залізничну та автомобільну логістики. Разом з усіма міжнародними партнерами та організаціями шукаємо шляхи розблокування нашої морської торгівлі», — підсумував він.‎

Нагадаємо, що продовжується вивезення окупантами викраденого в Україні продовольства на територію рф та окупованого Криму.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!