Посіви озимих зернових на більшій частині території ЄС перебувають у посередньому стані

Джерело:  Oilword
состояние посевов

Посіви озимих зернових на більшій частині території Європейського Союзу перебувають у посередньому стані, незважаючи на гарну весняну погоду, повідомила у понеділок служба моніторингу посівів ЄС MARS.

«Починаючи з осені на значній частині західної, північної та східної Європи спостерігалися надмірно вологі умови, що негативно позначилося на сівбі, сходах та розвитку озимих культур», — йдеться у щомісячному звіті MARS.

У північній та східній Європі сильний мороз завдав додаткових збитків посівам.

Очікується, що на півночі найбільш постраждалі поля будуть повторно засіяні весняними чи літніми культурами.

Проте волога погода та заболочені поля створили складні умови для пересіву ярих культур, особливо у Франції, найбільшого виробника зерна в ЄС, йдеться у повідомленні.

Сільськогосподарське управління FranceAgriMer у п’ятницю повідомило, що стан посівів м’якої пшениці минулого тижня залишився на чотирирічному мінімумі, хоча трейдери заявили, що тепла сонячна погода цього тижня має допомогти посівам після вологих умов з моменту посіву.

У східній Румунії та східній Болгарії озимі культури страждають від нестачі дощів, що в основному шкодить озимому ріпаку, при цьому очікування на відновлення середньої врожайності мінімальні, повідомляє MARS.

У своїх перших прогнозах урожайності на 2024 рік, в основному заснованих на історичних тенденціях, MARS прогнозував середню врожайність м’якої пшениці на рівні 5,91 метричних тонн на гектар (т/га), що на 2% вище, ніж у 2023 році. час як урожайність твердої пшениці прогнозували на 5%. до 3,44 т/га.

Очікувалося, що врожайність ячменю озимого знизиться на 2% до 5,95 т/га.

Щодо олійних культур, MARS прогнозує, що середня врожайність ріпаку цього року зросте на 2% до 3,25 т/га.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!