Посів пшениці в Індії залишається стабільним, незважаючи на рекордно високі ціни 

колоски

Уряд Індії і представники промисловості очікували значного збільшення вирощування пшениці, оскільки ця культура приносила кращі прибутки, ніж конкуруючі культури.

Площа посівів пшениці зросла до 34,32 млн га (84,8 млн акрів) у 2022/23 урожайному році, що на 0,4 % більше в порівнянні з торішніми 34,18 млн га, свідчать дані, опубліковані Міністерством сільського господарства та добробуту фермерів.

В Індії вирощують лише один урожай пшениці на рік, сівбу проводять у жовтні та листопаді, а врожай збирають із березня.

Внутрішні ціни на пшеницю досягли історичного максимуму в 32 500 рупій ($ 393,36) за тонну в січні, що набагато вище фіксованої урядом закупівельної ціни в 21 250 рупій ($ 256,90).

Фермери в центральному штаті Мадхья-Прадеш, провідний виробник пшениці, здивували прогнозами, перейшовши на олійну культуру, сказав трейдер із Мумбаї.

«Пшениця дала фермерам хороший прибуток, але ріпак приніс ще кращий», — сказав дилер.

Площа посівів ріпаку, основної посівної озимої олійної культури, підскочила на 7,4 % у порівнянні з минулим роком до рекордних 9,8 млн га, свідчать дані.

Загальна площа посіву озимих культур збільшилася до рекордних 72,07 млн га, що перевищує торішні 69,8 млн га, оскільки обсяги посівів рису збільшилися на 32 %, до 4,63 млн га.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!