Польські садівники вже здають десертні яблука на переробку

Джерело:  EastFruit
яблука

Збір урожаю яблук у Польщі в самому розпалі, а ситуація на ринку десертних яблук дуже плачевна. Попит на ці фрукти знаходиться на дуже низькому рівні й передумов для покращення цієї ситуації поки не передбачається, повідомляють аналітики проєкту EastFruit з посиланням на сайт fresh-market.

Так, сьогодні ціни на десертні яблука вже знизилися до рівня 0,80-1,00 злотих/кг ($0,16-0,20/кг). При цьому за максимальними цінами у продаж надходять тільки сорти Gala, Red Jonaprince або Golden Delicious, але навіть у цих випадках поточний рівень відпускних цін набагато нижчий за торішні. Більшість польських оптових компаній взагалі відмовилися від закупівель яблук у місцевого населення, тому що вони також не мають покупців, які бажають придбати ці фрукти.

У ситуації, що склалася, значна частина поточного врожаю десертних яблук йде на переробку. І часто це яблука дуже гарної якості, придатні для свіжого ринку. Але польським виробникам доводиться все ж таки здавати свій урожай якісного яблука на переробку. Що ще гірше, за словами представників переробних підприємств, у них також часто виникають проблеми з продажем сировини. І це навіть попри те, що ціни у даному сегменті помітно знизилися. При цьому Союз садівників Польщі закликає місцевих садівників призупинити постачання яблук на заводи хоча б на кілька днів для стабілізації ситуації на ринку.

Але більшість виробників яблук ігнорують ці заклики. Вони хочуть позбутися своєї продукції навіть за копійки. Особливо це стосується дрібних виробників, для яких важливим є приплив коштів. Також яблука продають і ті, хто не має камер зберігання або не хоче ризикувати через величезні витрати на електроенергію. Були навіть сварки та бійки серед садівників, які намагалися продати свої яблука на переробку.

Нагадаємо, що цього тижня ціни на промислове яблуко вже впали до 0,33-0,35 злотих/кг ($0,07-0,09/кг).

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!