Площі під соєю в США зростуть у 2024 році, – прогноз

Джерело:  Oilworld
соя

Усього за кілька днів до того, як Міністерство сільського господарства США опублікує свої останні прогнози, дослідження Kluis Commodity Advisors/Successful Farming 2024 показало, що американські фермери планують засіяти більше гектарів сої цього року, але не так багато, як прогнозувало Міністерство сільського господарства США минулого місяця.

Згідно з дослідженням, загальна площа посівів кукурудзи, сої та пшениці у 2024 році становитиме 226 мільйонів акрів у порівнянні з 227,8 мільйона акрів у 2023 році.

Кукурудза

Згідно з опитуванням Kluis/SF, фермери очікують засіяти 92,5 мільйона акрів кукурудзи цього року.

У 2023 році фермери засіяли 94,6 мільйона акрів кукурудзи.

Минулого місяця на форумі USDA Agricultural Outlook Forum агентство опублікувало прогноз із зернових та олійних культур на 2024 рік, згідно з яким площа посівів кукурудзи у 2024 році становитиме 91 мільйон гектарів.

Міністерство сільського господарства США повідомляє, що у 2024 році буде більше соєвих бобів, менше кукурудзи та пшениці.
Лютневі прогнози Міністерства сільського господарства США ґрунтувалися на аналізі історичних даних. Цього четверга, 28 березня, Міністерство сільського господарства США публікує звіт про перспективні посіви, в якому містяться прогнози, що ґрунтуються на відповідях на опитування.

Соєві боби

Згідно з опитуванням Kluis/SF, площа посівів сої склала 87 мільйонів гектарів.

Минулого року фермери засіяли соєю 83,6 мільйонів гектарів.

Лютневий звіт Міністерства сільського господарства США показав, що у 2024 році площа посівів сої становитиме 87,5 млн. га.

Пшениця

Щодо пшениці, то дослідження Kluis/SF показало, що американські фермери очікують засіяти цього року 46,5 мільйона акрів.

Рік тому фермери засіяли 49,6 мільйонів акрів пшениці.

Лютневий звіт Міністерства сільського господарства США прогнозує, що у 2024 році площа посівів пшениці становитиме 47 мільйонів гектарів.

Думка

Ел Клуїс, керуючий директор Kluis Commodity Advisors, каже, що цифри негативні для кукурудзи та пшениці та нейтральні для соєвих бобів.

“Припускаючи, що врожайність відповідає тренду, ці цифри говорять мені про те, що ми наближаємося до дійсно обтяжливих поставок кукурудзи та обмежених запасів сої”, – каже Клюїс.

Він каже, що у 2023 році посівні площі сої були справді низькими, і сьогоднішні результати опитування, хоч і показують збільшення посівних площ сої, просто відображають повернення до норми для соєвих бобів. Тим часом посівні площі кукурудзи, як і раніше, відносно високі, каже Клюїс.

Він каже, що все ще залишається в силі знак підстановки – скільки гектарів зелених насаджень буде в 2024 році.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!