Піковий сезон відвантажень ячменю з України добіг кінця

ячмень
UkrAgroConsult

У вересні 2021/22 МР експорт українського ячменю становив 1 млн тонн. Це на 41% нижче від серпневих відвантажень і на 34% вище від відвантажень вересня 2020/21 МР.

З початку сезону було експортовано 3,8 млн. тонн, що на 31% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Це стало абсолютним рекордом для цього періоду, повідомляють аналітики УкрАгроКонсалт.

Основним покупцем ячменю з часткою в українському експорті на рівні 59% залишається Китай, який збільшив обсяги імпорту ячменю з України на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

На другому місці, з часткою в 12%, залишається Туреччина, яка за 3 місяці закупила майже 0,5 млн. тонн українського ячменю (для порівняння за весь 2020/21 МР було закуплено всього 23 тис. тонн).

Також наростили обсяги імпорту Марокко (у 4 рази), Ліван (у 3 рази), Йорданія (у 2 рази), Лівія (+15%).

Зменшили обсяги закупівель українського ячменю Саудівська Аравія (-10% порівняно з аналогічним періодом минулого року), Ізраїль (-5%), Туніс (-29%), Алжир (-6%).

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!