Перше тестове судно, завантажене українським продовольством, вирушило з Одеського морського порту

Джерело:  Юг.Today
Razoni

Сьогодні, 1 серпня, з Одеського морського порту у супроводі портового буксира вийшло перше тестове судно з зерновим вантажем.

За інформацією міністра інфраструктури Олександра Кубракова, першим протестує зерновий коридор судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне, яке попрямує до порту Триполі (Ліван). На його борту 26 тис тонн української кукурудзи.

В ході тестування буде проведена перевірка регламенту та всіх процедур по роботі гуманітарного зернового коридору, узгодженого підписаними між Україною, Туреччиною та ООН Ініціативами.

По результатам тестового проходу судна будуть детально проаналізовані одержані результаті, які в подальшому будуть братися до уваги для встановлення постійного режиму роботи коридору.

У районі Босфору зі сторони Чорного моря турецька сторона визначила координати місця, де судна будуть проходити огляд.

Нагадаємо, 22 липня у Стамбулі Україна підписала з ООН та Туреччиною ініціативу про відкриття «зернового коридору» з портів Великої Одеси. Паралельно з ООН та Туреччиною ініціативу підписала росія.

27 липня, відбулося офіційне відкриття Спільного координаційного центру, створеного в Стамбулі для безпечного перевезення зернових вантажів з українських чорноморських портів. До складу Центру входять по п’ять представників від Туреччини, росії, України та ООН, як військових, так і цивільних. Центр буде реєструвати та контролювати торговельні судна, які будуть включені в ініціативу, здійснювати технічне спостереження за відходом торговельних суден за допомогою засобів зв’язку та здійснювати всю свою діяльність у координації з країнами-учасницями та ООН.

Судна будуть перевірятися спільними інспекційними групами в місцях, які будуть вважатися доцільними під час завантаження в українських портах і після прибуття в порти Туреччини.

Зазвичай екіпажам бажають сім футів під кілем. Ми ж бажаємо безпечного рейса.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!