Переробники не очікують дефіциту високопротеїнової сої

Джерело:  AgroPortal.ua
соєва олія

На Любарецькому соєпереробному заводі (ЛСЗ) не очікують дефіциту високопротеїнової сої, адже мають достатньо партнерів, які вирощують її завдяки висіву посівного матеріалу високої якості.

Про це в коментарі AgroPortal.ua розповіла співвласниця і комерційна директорка Любарецького соєпереробного заводу Галина Матвійчук.

Вона уточнила, що в межах ініційованої ЛСЗ програми допомоги малому фермеру приймають і сою з низьким протеїном. Головне, щоб вона відповідала іншим показникам якості ДСТУ, була не гнилою та не пересушеною.

Нестачу компенсують змішуванням із соєю з високим протеїном, наприклад, 41%, щоб макуха відповідала нормам ДСТУ, адже на заводі не використовують штучний протеїн та інші домішки.

«Ми працюємо третій сезон, і варто відмітити, що у ранньої сої часто спостерігається низький рівень протеїну. Проте цього року він особливо низький: бачили і 30%, і 32%, і навіть 28%. Однак є очікування, що все ж таки більшість урожаю матиме класичний протеїн — 37% плюс», — резюмувала Галина Матвійчук.

 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!