Перереєстрацію фермерів обіцяють спростити максимально

Джерело:  AgroPortal.ua
фермер ферма фермерское хозяйство

Законопроєкт «Про особливості регулювання підприємницької діяльності у перехідний період» (№6013) спрямований на те, щоб перереєстрація фермерських господарств в іншу організаційно-правову форму відбувалася за максимально спрощеною процедурою.

Про це у телеефірі заявив радник міністра аграрної політики та продовольства України Михайло Соколов, говориться у повідомленні Мінагрополітики.

Зазначається, що напрацьовані правки до проєкту закону передбачатимуть, що це буде суто формальна процедура, яка дозволить зробити перереєстрацію майже непомітною і дасть змогу, за бажанням власників, зберегти і назву, і саме формулювання «фермерське господарство».

За словами Михайла Соколова, після перереєстрації буде збережено всі права власності, права оренди. Це нормальна практика, і зараз міністерство разом із народними депутатами працюють над максимальним спрощенням усіх можливих процедур для того, щоб фермери відчули лише переваги від таких змін.

У міністерстві нагадали, що проєкт закону України «Про особливості регулювання підприємницької діяльності у перехідний період» (№6013) ухвалений Верховною Радою в першому читанні. Законопроєктом, зокрема, пропонується:

  • при реорганізації кредитори не можуть вимагати забезпечення виконання зобов’язань шляхом укладення договорів застави чи поруки, дострокового припинення або виконання зобов’язань перед кредитором та відшкодування збитків;
  • господарське товариство (правонаступник ФГ) може використовувати ліцензії та інші документи  дозвільного характеру, що отримані на ФГ, до закінчення їх строку дії;
  • право постійного користування земельними ділянками, набуте підприємствами на момент вступу закону в дію, переходить до господарського товариства – правонаступника;
  • реєстраційні дії щодо перетворення ФГ у господарське товариство та адміністративні послуги, пов’язані з переоформленням документів дозвільного характеру, речових прав на майно, проводяться безоплатно.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!