Опади у США та Бразилії покращують перспективи врожаю кукурудзи та посилюють тиск на ціни

Джерело:  GrainTrade
состояние посеов

Покращення погодних умов для розвитку посівів кукурудзи посилило тиск на ціни, які падали слідом за цінами на нафту та олійні на прогнозах уповільнення світової економіки і зниження попиту.

На Середньому Заході США після хвилі спекотної погоди вихідними умови для посівів кукурудзи покращаться. Наприкінці наступного тижня температура знизиться, що на тлі прогнозованих опадів покращить зволоженість ґрунту та сприятиме розвитку рослин.

На півдні Бразилії в районах вирощування кукурудзи та пшениці пройшли сприятливі дощі, а збирання кукурудзи в Мато-Гросу іде швидко завдяки посушливій погоді.

У Західній Європі в наступні 5-7 днів очікуються дощі, які знизять вплив посухи на посіви.

На біржі в Чикаго липневі ф’ючерси на кукурудзу вчора впали на 2,9% до 294 $/т, а грудневі – на 6,2% до 258,1 $/т під тиском покращення прогнозів врожаю.

Звіти про експортні продажі та виробництво етанолу вийдуть лише сьогодні, що ускладнює трейдерам аналіз ринку.

Листопадові ф’ючерси на чорноморську кукурудзу вчора впали на 2,3% до 328,5 $/т, що все одна на 20% перевищує «довоєнний» рівень.

В Україні кукурудзою засіяно 4,6 млн га, що на 20% менше, ніж торік, і роботи майже завершені, а погода сприяє розвитку посівів.

На фізичному ринку ціни попиту на українську кукурудзу з поставкою в порти Дунаю або на західний кордон знизилися до 220-230 $/т на тлі великих черг вагонів на пунктах переходів та дефіциту барж в малих дунайських портах.

Експерти IGC знизили прогноз світового виробництва кукурудзи у 2022/23 МР на 13 млн т до 1,184 млрд т, що на 30 млн т поступатиметься врожаю 2021/22 МР. Водночас оцінку світових кінцевих запасів підвищили на 4 млн т внаслідок зниження прогнозу споживання.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!