Окупність обладнання для закладання зерна в «рукави» становить 2,5 роки, – досвід

Джерело:  AgroTimes
рукав

Мінімальний набір обладнання для закоадання зерна в «рускави» складається з машини для завантаження/розвантаження ЗПМ-180 та ЗРМ-180, причепа-перевантажувача ПБН-20 або ПБН-30 для перевезення й двох тракторів, які агрегатуються з цими двома одиницями.

Про це в інтерв’ю The Ukrainian Farmer розповів директор Ямпільського елеватора, що входить у групу підприємств агроіндустріального холдингу «МХП», Віталій Губарєв.

За словами фахівця, кількість тракторів і ПБНів для перевезення потрібно визначати відповідно до планів закладання. Якщо вони невеликі — достатньо одного трактора й одного причепа для перевезення та одного трактора й однієї машинки для завантаження. Розвантажувати можна за допомогою фронтального навантажувача з трикубовим зерновим ковшем. Але це буде довго, з втратами зерна в полі тощо.

«Кілька років тому ми хотіли скористатися послугами аутсорсингу: не купляти техніку, а наймати компанію з обладнанням. На той момент уже пропонували такі послуги. Але розрахунки показали, що купити нову техніку й долучати своїх працівників дешевше, ніж орендувати обладнання. Окупність техніки — 2,5 року. А оперативні витрати не такі вже великі — 125–150 грн/т», – уточнив Віталій Губарєв.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!