Окупанти пропонують фермерам Мелітополя $50 за тонну пшениці

Джерело:  Kurkul.com
гривні

У тимчасово окупованому Мелітопольському р-ні розпочався збір озимих зернових. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

«У Мелітопольському р-ні розпочалися жнива. Ті, хто сіяв озимі культури вже почали їх збирати. Але тепер є катастрофа — куди дівати врожай. рашисти озвучили ціну, за яку вони готові купувати врожай озимої пшениці — 1800 грн/т. Це менш ніж $50/т, що нижче навіть собівартості вирощування», — зазначив мер.

За його словами, тепер під питанням посівна під врожай 2023.

«У фермерів вже є відповідь, вони не будуть сіяти восени і це є харчова загроза, як для тимчасово окупованих територій, так і для України в цілому», — розповів Іван Федоров.

Водночас радник мера Маріуполя Петро Андрющенко зазначив, що  загарбники почали збір врожаю в Маріупольському районі, однак фактично — це крадіжка в агрохолдингів та фермерів. Збирати врожай дозволено виключно тим, кого активно задіяно в колаборації.

«Для інших — прямий шантаж на умовах залишити виключно для власних потреб. Маріупольський порт готується до перевалки вкраденого зерна. В акваторії порту вже помічено четверте судно. Зерно чи металобрухт — спостерігаємо. Водночас наші джерела повідомляють про схему вивозу металопрокату та зерна з Маріуполя через Сирію», — пише він.

За інформацією, все вкрадене малими судами класу річка-море будуть везти до пунктів перевантаження (де-факто великих вантажних платформ з кранами), що стоять в «нейтральних» водах в районі Керчі.

Нагадаємо, через окупацію аграрії Сірогозщини (Херсонська обл.) цього року зіштовхнулися з вибором: продати зібраний урожай за безцінь в Крим чи взагалі залишити його в полі.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!