Обсяг закупівель пшениці урядом Індії не досягає мети

Индия

Дощ і град у березні та квітні викликали серйозні занепокоєння щодо врожаю пшениці в Індії. Уряд закупив 26 млн тонн, що значно нижче запланованих 34,15 млн тонн, повідомляє Hindustan Times.

У звіті Reuters наприкінці квітня було зазначено, що станом на 26 квітня було закуплено 19,5 мільйона тонн пшениці. Минулого року цей обсяг на той момент становив понад 18,8 мільйона тонн. Таким чином, у травні було закуплено значну кількість пшениці.

Як зазначив Сірадж Хусейн у своєму аналізі для The Wire на початку травня, минулого року виробництво пшениці також постраждало. Хвиля спеки в березні 2022 року призвела до зниження продуктивності, через що загальний обсяг закупівлі пшениці склав лише 187,9 лакх тонн (19 млн тонн), що набагато менше, ніж асигнування на PDS та схеми соціального забезпечення.

Аналіз Hindustan Times показав, що погодні фактори могли скоротити врожай пшениці на 3-4 мільйони тонн з 112 млн тонн, які очікував уряд. Він стверджував, що закупівлі цього року були «достатніми», щоб охопити всі програми PDS і залишити «надлишок близько 6-7 мільйонів тонн».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!