Нова хвиля спеки у США та Європі може погіршити стан посівів пізніх культур

Джерело:  GrainTrade

Погодні умови в основних країнах-виробниках зерна сприяють формуванню гарного врожаю ранніх зернових, проте нова хвиля спеки, що незабаром прийде до Європи та США, може погіршити стан посівів сої та кукурудзи.

На півдні та заході Європи другий тиждень ідуть дощі, які зменшують спеку та посуху. Проте з наступного тижня прийде нова хвиля спеки, зокрема й у північні регіон, яка на тлі дефіциту опадів посилить стрес для посівів кукурудзи з низькими запасами вологи.

На Середньому Заході США цього тижня погода з низькими температурами та рясними опадами сприяла розвитку посівів сої та кукурудзи. Проте наступного тижня опади зупиняться, а температура підвищиться, що в регіонах з низькими запасами ґрунтової вологи може знизити потенціал врожаю сої та кукурудзи.

На Південних та Північних Рівнинах також пройшли потужні дощі, які знизили посушливі явища. Але вже з наступного тижня в регіон повернеться спека у 35-38 оС, а кількість опадів різко зменшиться, що може вплинути на посіви ярої пшениці, сої та кукурудзи.

В преріях Канади погода з невисокими температурами та рясними опадами сприяє розвитку посівів каноли та ярої пшениці. Такі умови протримаються ще тиждень, що може покращити прогнози виробництва.

В Бразилії погода сприяє розвитку посівів пшениці та збиранню кукурудзи другого врожаю. Наступного тижня у південних районах, де вирощується пшениця, пройдуть дощі.

На більшій частині території Аргентини цього тижня пройшли розсіяні дощі, але їх кількість була недостатньою для зниження стресу від посухи. В деяких регіонах на тлі тривалої сухої погоди фермери не досіяли пшеницею заплановані площі, і навіть прогнозовані опади не дозволять завершити сівбу. Дефіцит опадів  в основних регіонах вирощування пшениці знижує прогнози виробництва.

В Україні та росії наступного тижня пройдуть дощі, які покращать стан посівів кукурудзи та соняшника, хоча й уповільнять збирання ранніх зернових. Частина посівів кукурудзи в Україні постраждала від посухи, тому виробники переводять їх на силос.

Опади на сході рф покращують перспективи виробництва ярої пшениці, і шанси цьогоріч отримати рекордний врожай пшениці зберігаються.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!