Німеччина скорочує використання зерна в якості корму для тварин

Джерело:  Meatinfo
комбікорм

У 2021/22 маркетинговому році в Німеччині на корм тваринам було використано 20,9 млн т зерна, що приблизно на 16% менше, ніж роком раніше

За попередніми даними Федерального інформаційного центру сільського господарства (BZL), внутрішнє споживання зерна у 2021/22 маркетинговому році скоротилося майже на чотири мільйони тонн і становило близько 39 мільйонів тонн. На корм тваринам було використано близько 54% ​​зерна, що на 4,6% менше у порівнянні з попереднім роком.

Майже 23% споживання зерна в Німеччині було використано для продуктів харчування (+3%), а близько 18% (-1%) пішло на енергетичні та промислові потреби. Насіння та втрати склали майже 6%.

У 2021/22 маркетинговому році на корм тваринам у Німеччині було використано 20,9 млн т зерна (-16%), з них близько 6,6 млн т пшениці та 5,1 млн т ячменю та кукурудзи. Скорочення використання зерна на корм тваринам пов’язане, зокрема, зі зниженням виробництва комбікормів у 2021/22 році. Виробництво кормів для свиней, найважливіше з погляду обсягів, скоротилося через скорочення поголів’я свиней. Ще одна причина зниження – зростання вартості кормових компонентів. Особливо помітно зниження використання ячменю на корм худобі (-24%).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!