Нестача пального і добрив, неможливість продати урожай ускладнює посівну — думка аграрія

Джерело:  SuperAgronom.com
топливо пальне

З проблемами нестачі пального і добрив на ринку зіштовхнулися в господарстві ПП «Галаган-Агро» у Яготинському районі, що на південному сході Київщини.

Ситуацію прокоментував власник господарства Сергій Галаган.

В господарстві площею 800 га вирощують пшеницю, кукурудзу, соняшник і ріпак. Наразі вже закінчують посівну, але відмічають окремі проблеми ведення сільського господарства у воєнний час.

«Добрив не вистачає, дизеля дуже великий дефіцит. Хоч і потихеньку ми готувалися, взимку проплатили посівмат, ЗЗР, але все ж ситуація дуже складна. Маємо невелику нестачу ЗЗР Один раз ріпак і пшеницю обробили, соняшник ґрунтовим закрили. Наразі досіваємо соняшник. Найголовніше, щоб дизеля вистачило», — повідомив аграрій.

Зі слів Сергія Галагана, нестачу дизеля і добрив в господарстві відмічають як проблему №1. Через дефіцит дизеля в Україні місцеві реалізатори піднімають ціни, а коштів, щоб покрити всі витрати, не вистачає. Адже вирощену минулого року продукцію збути неможливо.

«Ще треба яру пшеницю підкормити. Коштів не вистачає, адже ціна нинішня проти осінньої — небо і земля. Ціна дизеля виросла у 2,5 рази, а ціна урожаю  впала у 2,5 рази. Оболонь стоїть, ми з нею торгували кукурудзою. А зараз нема кому продати. Пшеницю ніхто не бере, соняшник потроху вивозили, а кукурудза взагалі лежить. Дуже важка посівна. Не вистачає навіть того, про що раніше ніхто навіть не заморочувався», — обурився він.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!