На європейський ринок виходить новий тепличний овоч — цуккіоло

Джерело:  AgroPortal.ua
цукіолло

Цуккіоло (Zucchiolo) — це нова концепція овочів. Походить від гарбуза, що росте в Південній Америці, який являє собою щось середнє між цукіні та огірком. Нова концепція в сегменті тепличного садівництва не залишить байдужим нікого на європейському ринку.

Про це розповів менеджер з маркетингу та розробки продуктів компанії Beyond Seeds Biotech Group Альфредо Санчес, пише Freshplaza.

«За п’ять років розробки ми провели генетичне поліпшення вихідного продукту, вирішивши складне завдання адаптації його для вирощування в теплицях. Рослина Zucchiolo має проміжну структуру між огірком і цукіні та являє собою альтернативу для виробників, які вирощують обидва овочі. У неї короткий цикл, як і у всіх гарбузових, і ми розробили сорти як для осінньо-зимового, так і для весняного циклу вирощування», — розповідає Альфредо Санчес.

За його словами, урожайність овоча досить висока, близько 9-11 кг/м², за густоти посадки близько 8 500 рослин на гектар, тому продуктивна врожайність може перевищувати 100 тис. кг з гектара.

«Крім його адаптації до вирощування в теплицях, ще одним важливим завданням, яке нам вдалося вирішити, було створення триколірної лінійки сортів. Ми виробляємо темно-зелені, світло-зелені та жовті цуккіоло», — зазначає Альфредо Санчес.

Цуккіоло не тільки є захопливою новинкою для ринку, а й цікавою альтернативою на рівні виробника, пропонуючи споживачам більшу універсальність: його можна їсти свіжим або приготованим. Це дає змогу Zucchiolo вирізнятися з-поміж інших продуктів садівництва.

Також варто згадати термін придатності цуккіоло після збору врожаю, оскільки він може зберігатися в ідеальному стані поза холодильником близько 3 тижнів, що абсолютно неможливо для цукіні або огірка.

Наступного сезону компанія Beyond Seeds планує почати продавати три різновиди цуккіоло в Європі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!