На Сумщині завершується весняна посівна кампанія

Джерело:  Сумська ОВА

Про попередні підсумки кампанії голові Сумської ОВА Володимиру АРТЮХУ доповів директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Олександр МАСЛАК

За його словами, у цьому році аграріями обробляється 91% від площ минулого року, а саме 1 033 тис. гектарів.

Ярі зернові та зернобобові культури прогнозується посіяти на площі 338 тис. гектарів, або 95% до минулого року, олійні культури – 443,8 тис. гектарів, або 97% до минулого року.

Станом на сьогодні аграріями області проведено сівбу ярих зернових та зернобобових культур на площі – 310,6 тис. гектарів, що становить 92% до прогнозу.

Завершується сівба пізніх сільськогосподарських культур.

Кукурудзу на зерно посіяно на площі 249,1 тис. гектарів (96% до прогнозу); соняшнику   – 298,3 тис. гектарів (97% до прогнозу); сої –
82,4 тис. гектарів (89% від запланованих площ посіву).

До того ж гречку посіяно на площі 9,6 тис. гектарів, або 96% до прогнозу.

За сприятливих погодних умов, звершення весняної посівної кампанії очікується до 1 червня цього року.

Також, за словами Олександра Маслака, в області продовжується розмінування сільськогосподарських площ. Наразі за межами 20-кілометрової зони залишилось провести відповідні роботи на площі 440 га.

«До 7 червня має бути завершене розмінування сільськогосподарських угідь поза межами 20-кілометрової зони, – наголосив голова Сумської ОВА Володимир Артюх. – Нас про це просили аграрії області. Це наша з вами відповідальність перед нашими підприємцями та перед жителями області».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!