Молдова скасувала фітосанітарні перевірки українського зерна, що йде транзитом до румунських портів

Джерело:  Latifundist
лабараторія

Українське зерно, яке йде транзитом через Молдову, звільнять від перевірки Національного агентства безпеки харчових продуктів (ANSA). Таке рішення ухвалив парламент на засіданні 11 липня, пише NewsMaker.

У документі йдеться про тимчасову відмову від застосування закону «Про захист рослин і фітосанітарний карантин» щодо українського зерна, що прямує через територію Молдови в порти Рені та Галац (Румунія), в тому числі залізницею. Ця поступка діятиме до 14 вересня.

«Цей вид товарів перетинає територію нашої країни у спеціалізованих транспортних засобах, тож ризик ввезення карантинних організмів невеликий. У разі виникнення подій з транспортом або вантажем під час його транзиту через Молдову перевізники повинні повідомити ANSA протягом двох годин», — йдеться у прес-релізі парламенту.

За словами автора цієї законодавчої ініціативи, ухвалення законопроекту дозволить вирішити проблему транзиту товарів нетваринного походження та заторів, що утворилися на молдавському кордоні через збільшення потоку товарів з України.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!