Міжнародна зернова рада знизила виробництво зерна, вперше з 2017/18 МР

Джерело:  Feedlot
сбор урожая

Міжнародна рада із зерна прогнозує, що у 2022/23 році загальний обсяг виробництва зернових буде на 2% нижчим у річному обчисленні та становитиме 2250 млн тонн, знизившись вперше з 2017/18 року, головним чином через менший урожай кукурудзи. За прогнозами, споживання також скоротиться, головним чином через скорочення використання кормів, але при більш різкому падінні пропозиції кінцеві запаси скоротяться на 2%, до восьмисезонного мінімуму. На тлі менших постачань фуражного зерна загальний обсяг торгівлі знизиться на 4% у річному обчисленні.

У зв’язку з передбачуваним відновленням виробництва кукурудзи світове виробництво зерна, за прогнозами, зросте на 1% у 2023/24 році до 2283 млн тонн. Хоча це збільшило б загальну пропозицію, порівняно більший приріст споживання може призвести до зменшення запасів на кінець сезону, які будуть на 1% нижчими. Прогнозується, що загальний обсяг торгівлі зерном збільшиться на 1%, що пов’язано головним чином із прискоренням постачання кукурудзи та сорго до Азії.

Оскільки великий урожай у Бразилії з лишком компенсує менші врожаї в інших країнах, особливо в Аргентині, прогнозується, що у 2022/23 році світове виробництво сої зросте на 4% у річному вирахуванні. Прогнозується значне зростання товарообігу за рахунок поставок сої до Китаю, Аргентини та інших країн (+7%). У зв’язку із збільшенням посівних площ та підвищенням урожайності прогнозується, що у 2023/24 році світове виробництво сої збільшиться на 29 млн тонн у річному обчисленні. На тлі розширення використання соєвих продуктів у комбікормовому, харчовому та промисловому секторах споживання, як очікується, досягне нового максимуму, при цьому ймовірно накопичення запасів. Обсяг торгівлі прогнозується на рекордному рівні 173 млн тонн (+4%).

Світовий обсяг виробництва рису в 2022/23 р. збільшиться на 7 млн т/м до 511 млн (515 млн), при цьому чисте збільшення поставок пов’язане з вищими прогнозами споживання та запасів. Якщо припустити більш високі врожаї в Азії, то світовий урожай у 2023/24 році може стати найбільшим за всю історію спостережень із прогнозованим збільшенням споживання та запасів. Торгівля у 2024 році (січень/грудень), ймовірно, зросте до 54 млн т (+2 млн).

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!