Мінсільгосп Молдови шукає шляхи врегулювання ситуації на ринку рослинних олій

Джерело:  ІНФОТАГ
подсолнечное масло

Міністерство сільського господарства та харчової промисловості обговорить ситуацію із виробництвом соняшникової олії. Як повідомила «ІНФОТАГ» прес-служба міністерства, міністр Володимир Боля проведе у понеділок зустріч із виробниками та переробниками насіння соняшника.

Рішення про обговорення цієї проблеми прийнято після того, як найбільший виробник олії, компанія Floarea Soarelui зупинила обидва заводи. Виробники заявили, що не мають сировини, оскільки фермери не хочуть продавати насіння за ринковою ціною, а імпорт соняшника суворо ліцензований. Напередодні рішення про ліцензування було продовжено урядом ще на три місяці.

«Сьогодні запаси насіння соняшнику у Молдові становлять близько 350 тис. тонн, тому будь-які заяви про відсутність запасів – це спекуляція. Водночас цінова політика має бути об’єктивною, справедливою та відповідальною стосовно кінцевого споживача», – написав міністр Боля на своїй сторінці у Facebook.

Він підкреслив, що «відмовившись від політичних заяв та спираючись виключно на економічну складову», міністерство забезпечить платформу для діалогу між виробниками та переробниками насіння.

«Кожна сторона представить реальні цифри, щоб ми могли приймати і знаходити життєздатні рішення до нового врожаю соняшника», — зазначив Боля.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!