Мінагрополітики розширило перелік виробників продуктів для придбання газу за пільговими цінами

газ

Міністерство аграрної політики та продовольства України внесло зміни до переліку суб’єктів господарювання, які виробляють товари, що мають істотну соціальну значущість. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

У Мінагрополітики нагадали, що наказом від 5 січня було затверджено відповідний список підприємств, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають суттєву соціальну значимість. Таких тоді нарахували 6 803. Наразі у списку 6 851 підприємство.

Ці підприємства мають право купувати газ у приватних добувних компаній за пільговими цінами.

Як повідомлялося, 17 січня на “Українській енергетичній біржі” відбулися перші торги з продажу газу власного видобутку для виробників соціально значущих товарів, за підсумками реалізований весь виставлений обсяг природного газу – 1,35 млн кубометрів. На перших торгах газ продавали 6 видобувних компаній за ціною від 6,15 тис. до 17,77 тис. грн за тисячу кубометрів (з ПДВ), середньозважена ціна за підсумками торгів склала 11,59 тис. грн за тис. куб. м.

Нагадаємо, минулого тижня Кабінет міністрів затвердив порядок продажу на біржі газу приватних видобувних компаній з максимальною націнкою 25% від собівартості для виробників борошна, молока, хліба, яєць, птиці та олії. 

 

БізнесЦензор

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!