Мінагро проситиме ЄС продовжити програми підтримки наступного року

Джерело:  AgroPortal.ua
евро

Щоб максимально використати потенціал агросектору, Міністерство аграрної політики та продовольства України намагається забезпечити фермерів виробничими ресурсами, зокрема і коштами для здійснення операційної діяльності.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час ІІ Всеукраїнського фермерського форуму «Де фермеру взяти гроші?».

«Гранти, які реалізовуються за фінансування ЄС, — це допомога найменшому фермеру, який має в обробітку до 120 га або тримає до 100 корів. На програму було виділено 1,5 млрд грн: виплата 3100 грн/га і 5300 грн на одну корову. Ці гроші закінчилися на початку листопада. В резервах урядових рішень було знайдено ще 100 млн грн, які були зекономлені на інших програмах. Ці гроші закінчилися за день, оскільки активність аграріїв висока, і за день були подані заявки на цю суму», — зазначає Тарас Висоцький.

За його словами, враховуючи результативність програми та залученість і активність фермерів у користуванні цим напрямом підтримки, Міністерство аграрної політики та продовольства України проситиме міжнародних партнерів знову запустити цю програму в 2023 р. та збільшити фінансування.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!